Cukkinis padlizsán krém recept
35 perc
A Cukkinis padlizsán krém hozzávalói:
1 közepes cukkini
1 padlizsán
1 fej mogyoró hagyma
2 kis gerezd fokhagyma
3-4 dkg vaj
sült hús fűszer keverék, őrölt bors, só, citromlé
A Cukkinis padlizsán krém elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk, letisztítjuk, és kockákra vágjuk, külön tálkákba rakva, befűszerezem, pici só, bors, fűszerkeverék, majd többször átforgatva hagyom állni, legalább 1 órát. A hagymákat letisztítom, és apró kockákra vágom, majd kis lábasban felolvasztom a vajat, beleteszem a hagymákat, üvegesre párolom, a befűszerezett zöldségekről leöntöm a levet, és a hagymára teszem, átkeverem, és készre párolom, ha kell sózom, kevés citromlével ízesítem. Amikor elkészült burgonya törővel jól átnyomkodom. Jó étvágyat!
Üvegtálba teszem tetővel letakarva 2 napig eltartható.
Pirítós kenyérre kenve is finom, de húsokhoz is kitűnő!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. máj. 31. 19:31
A cukkinis padlizsán krém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.