Ecetes hagymás burgonya saláta recept
Az Ecetes hagymás burgonya saláta hozzávalói:1 kg goldenburg saláta burgonya
3 fej vöröshagyma szálasra vágva
1 fej lila hagyma szálasra vágva
pár szál újhagyma zöldje
só
őrölt bors
folyékony édesítőszer
ecet
víz

Az Ecetes hagymás burgonya saláta elkészítési módja:
A burgonyákat megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük.(Ne túl puhára).Ha kihűlt meghámozzuk,egyforma karikára vágjuk. Egy tálba rétegesen lerakjuk a vöröshagymával.A lila hagymát a legtetejére tesszük.Ízlés szerint megborsozzuk. Elkészítjük a salátalevet, só ,édesítőszer,ecet hozzáadásával,majd ráöntjük a hagymás burgonyára.(Annyi levet készítünk ,hogy ellepje) Az újhagyma zöldjét apróra vágjuk és díszítjük vele a salátánkat. Fogyasztásig ,letakarva hűtőbe tesszük. Kiváló köret sült húsok mellé!
Legfinomabb ha előző este készítjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2020. máj. 30. 21:01
Az ecetes hagymás burgonya saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.