Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Szezámmagos édes-savanyú karfiol recept

Szezámmagos édes-savanyú karfiol recept

A Szezámmagos édes-savanyú karfiol hozzávalói:
1 db karfiol (kb. 400-500 g)
1 csokor újhagyma
2 ek. szezámmag (pirított)
rizs (megfőzve)
3-4 db tojás
80 g keményítő
100 ml tej
só, bors
1-2 gerezd fokhagyma
200 g liszt
a sütéshez olaj/zsír

szósz:
100 ml almalé
100 g barna cukor
80 ml rizsecet (helyettesíthető almaecettel)
2-3 ek. víz
1 ek. keményítő
4 ek. ketchup
2 ek. szójaszósz

bors


Szezámmagos édes-savanyú karfiol

A Szezámmagos édes-savanyú karfiol elkészítési módja:
Először a karfiolt rózsákra szedjük. A tojásokat a keményítővel, tejjel, sóval, borssal és a zúzott/ reszelt fokhagymával elkeverjük. Az olajat/zsírt felhevítjük 150-160 fokra. A karfiolt először a lisztbe, majd a tojásos keverékbe forgatjuk, és aranybarnára sütjük a zsiradékban, majd lecsepegtetjük egy papírtörlőn. A szósz hozzávalóit összekeverjük, majd beleforgatjuk a karfiolt, majd 2-3 percig főzzük vele. A tálaláshoz megszórjuk a felszeletelt újhagymával és pirított szezámmaggal, rizzsel.

Más körettel is fogyasztható.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A szezámmagos édes-savanyú karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook