Szezámmagos édes-savanyú karfiol recept
A Szezámmagos édes-savanyú karfiol hozzávalói:1 db karfiol (kb. 400-500 g)
1 csokor újhagyma
2 ek. szezámmag (pirított)
rizs (megfőzve)
3-4 db tojás
80 g keményítő
100 ml tej
só, bors
1-2 gerezd fokhagyma
200 g liszt
a sütéshez olaj/zsír
szósz:
100 ml almalé
100 g barna cukor
80 ml rizsecet (helyettesíthető almaecettel)
2-3 ek. víz
1 ek. keményítő
4 ek. ketchup
2 ek. szójaszósz
só
bors
A Szezámmagos édes-savanyú karfiol elkészítési módja:
Először a karfiolt rózsákra szedjük. A tojásokat a keményítővel, tejjel, sóval, borssal és a zúzott/ reszelt fokhagymával elkeverjük. Az olajat/zsírt felhevítjük 150-160 fokra. A karfiolt először a lisztbe, majd a tojásos keverékbe forgatjuk, és aranybarnára sütjük a zsiradékban, majd lecsepegtetjük egy papírtörlőn. A szósz hozzávalóit összekeverjük, majd beleforgatjuk a karfiolt, majd 2-3 percig főzzük vele. A tálaláshoz megszórjuk a felszeletelt újhagymával és pirított szezámmaggal, rizzsel.
Más körettel is fogyasztható.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, okt. 10. 12:07
A szezámmagos édes-savanyú karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.