Hagyományos rántott ponty recept
A Hagyományos rántott ponty hozzávalói:ponty
só
citrom
liszt
3 - 4 db tojás
kb.: 150 g zsemlemorzsa
bő olaj, zsír (a sütéshez)
A Hagyományos rántott ponty elkészítési módja:
A pontyszeleteket lesózzuk, és kb. 1 órára félretesszük állni. Majd a citrom levéből egy keveset rácsorgatunk panírozás előtt. Hagyományosan panírozzuk: először lisztbe, majd felvert sós tojásban, végül a zsemlemorzsába forgatjuk őket. Az olajat, zsírt 160-170 fokra melegítjük, és kb. 4-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük a halszeleteket. Papírtörlőn lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.
Én petrezselymes, ill. tört krumplival szeretem a legjobban.
De salátákkal is nagyon finom, és tápláló.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: boldogabban, okt. 3. 08:30
A hagyományos rántott ponty elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.