Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Hagyományos rántott ponty recept

Hagyományos rántott ponty recept

A Hagyományos rántott ponty hozzávalói:
ponty

citrom
liszt
3 - 4 db tojás
kb.: 150 g zsemlemorzsa
bő olaj, zsír (a sütéshez)


Hagyományos rántott ponty

A Hagyományos rántott ponty elkészítési módja:
A pontyszeleteket lesózzuk, és kb. 1 órára félretesszük állni. Majd a citrom levéből egy keveset rácsorgatunk panírozás előtt. Hagyományosan panírozzuk: először lisztbe, majd felvert sós tojásban, végül a zsemlemorzsába forgatjuk őket. Az olajat, zsírt 160-170 fokra melegítjük, és kb. 4-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük a halszeleteket. Papírtörlőn lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.

Én petrezselymes, ill. tört krumplival szeretem a legjobban.
De salátákkal is nagyon finom, és tápláló.


Kategória: Halas ételek receptjei


A hagyományos rántott ponty elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook