Hol érdemes megünnepelni egy 50. születésnapot? (tudásbázis)
Sziasztok,
szeretnénk beülni vasárnap egy étterembe ebédelni születésnap apropóján, de nem túl drága helyre, AKÁR BP. KÖRNYÉKÉN, tudtok ajánlani valamit?
Klasszikus helyre gondoltunk, nem pizzázó, nem valami exclusive gastro étterem, csak egy egyszerű, jó ízű ételeket felszolgáló, kellemes helyre, kellemes környezetben, vagy ez így már sok? :) Szóval ahol még 2-3 ezer forintért lehet főételt enni lehetőleg körettel.
Már én is gondoltam a Timur utcára, nem tudom működik--e még. Egyébként Budapesten bárhol jó lenne.
Azt hiszem feladom ezt a svédasztalos elképzelést, és marad a hagyományos vendéglő.
Sajnos nincs!
A kovid előtt ha elmentünk étteremben, akkor kb. 5 ezerből kijöttünk fejenként. Most ez már legalább a háromszorosa.
Illetve, én szoktam intézni az osztálytalálkozóhoz az éttermet. Minden évben találkozunk, így évente.
Évről évre, egyre többet fizetünk fejenként.
A legtöbb helyen azt mondják, hogy minimum ennyit kell költeni fejenként. Tavaly azt mondták egy újpesti étterembe, hogy 7500 Ft-ot és azt akarták, hogy előre rendeljek meg tálakat. Ezért nem mentünk oda, mert honnan tudjam, hogy ki mit akar? Honnan tudjam, hogy eljön e mindenki (beüthet az utolsó pillanatban is bármi).
Sajnos a legolcsóbb helyeken is 6-7 eFt egy adag kaja.
Svédasztalos:
2020-ban voltunk egy esküvőn egy ilyen étteremben a XVI. kerületben a Tímur utcában. Most nem tudom, hogy milyenek az árak, akkor olcsóbb volt, mint a trófea, bár a trófea is csak 5-6 eFt volt akkoriba, ha jól emlékszem.
Egyébként merre felé érdekelne?
Tudod, a neten úgy láttam, hogy vannak szolidabb áru helyek, de nem frissítik az oldalakat, és már nem biztos az sem, hogy létezik még az az étterem. Gondoltam más is tartott már szülinapot svédasztalos helyen, és hátha ad valami jó ötletet.
Az én szülinapom is étteremben ünnepeltük, de attól a helytől nem tett rám nagyon jó benyomást.
További ajánlott fórumok:
- Dolgozott már közületek valaki kínai étteremben?Igaz, hogy koszosak és köpködnek?
- Örülök, hogy nincs gyerekem. Ma az étteremben fél órát...
- Fürdő...."kultúra"?! - vagy fürdőköpenyben az étterembe....
- Mennyi időt számoljak egy születésnapi ebéd elfogyasztására étteremben?
- Egy kinai hogyan udvarol itt Magyarországon? Étteremben eladó, de mivel a pult mögött volt nem tudott kijönni, de jó hosszasan szemeztünk.
- Ha különböző érzékenységekkel éled a napjaid segíts Nekem! Amikor bemész egy étterembe minek örülnél az étlapon?