Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hol érdemes megünnepelni egy 50. születésnapot? fórum

Hol érdemes megünnepelni egy 50. születésnapot? (tudásbázis)

1 2 3
jan. 19. 15:09
otthon, családdal
71. semleges (válaszként erre: 70. - Habitat)
jan. 19. 01:53
2-3 ezer, szerintem esélytelen.
jan. 18. 23:20

Sziasztok,

szeretnénk beülni vasárnap egy étterembe ebédelni születésnap apropóján, de nem túl drága helyre, AKÁR BP. KÖRNYÉKÉN, tudtok ajánlani valamit?

Klasszikus helyre gondoltunk, nem pizzázó, nem valami exclusive gastro étterem, csak egy egyszerű, jó ízű ételeket felszolgáló, kellemes helyre, kellemes környezetben, vagy ez így már sok? :) Szóval ahol még 2-3 ezer forintért lehet főételt enni lehetőleg körettel.

jan. 15. 11:31
Menjél el egy Trófea étterembe.
68. birebora (válaszként erre: 66. - Sziscsi)
jan. 15. 09:09
És ez minden téren igaz.
67. gyöngy:) (válaszként erre: 65. - Sziscsi)
jan. 14. 06:40
Megszűnt. Egy Sushi nevű étterem van ott, ahol ázsia ételeket lehet enni.
66. Sziscsi (válaszként erre: 63. - Lolita2112)
jan. 14. 06:26
Igen, így van, elszálltak az árak. Ha én csinálnám, biztos kevesebből kijönnék, de a kényelmet meg kell fizetni.
65. Sziscsi (válaszként erre: 62. - Channa*)
jan. 14. 06:25

Már én is gondoltam a Timur utcára, nem tudom működik--e még. Egyébként Budapesten bárhol jó lenne.

Azt hiszem feladom ezt a svédasztalos elképzelést, és marad a hagyományos vendéglő.

64. Sziscsi (válaszként erre: 59. - Birebora)
jan. 14. 06:18
Megírom.
63. lolita2112 (válaszként erre: 62. - Channa*)
jan. 14. 05:05
mar 5 ezer forint fejenkent nem elegendo.otthon jartam es tobbnyire/kiveve ha csaladnal/ettunk es bizony 5 ezer forintert mar nem sok mindent adnak.
62. Channa* (válaszként erre: 47. - Sziscsi)
jan. 13. 17:04

Sajnos nincs!

A kovid előtt ha elmentünk étteremben, akkor kb. 5 ezerből kijöttünk fejenként. Most ez már legalább a háromszorosa.

Illetve, én szoktam intézni az osztálytalálkozóhoz az éttermet. Minden évben találkozunk, így évente.

Évről évre, egyre többet fizetünk fejenként.

A legtöbb helyen azt mondják, hogy minimum ennyit kell költeni fejenként. Tavaly azt mondták egy újpesti étterembe, hogy 7500 Ft-ot és azt akarták, hogy előre rendeljek meg tálakat. Ezért nem mentünk oda, mert honnan tudjam, hogy ki mit akar? Honnan tudjam, hogy eljön e mindenki (beüthet az utolsó pillanatban is bármi).

Sajnos a legolcsóbb helyeken is 6-7 eFt egy adag kaja.

Svédasztalos:

2020-ban voltunk egy esküvőn egy ilyen étteremben a XVI. kerületben a Tímur utcában. Most nem tudom, hogy milyenek az árak, akkor olcsóbb volt, mint a trófea, bár a trófea is csak 5-6 eFt volt akkoriba, ha jól emlékszem.

Egyébként merre felé érdekelne?

61. tumbo2 (válaszként erre: 49. - Sziscsi)
jan. 13. 15:03
a lányom szokott segíteni az anyósának lekvárt főzni is.már akkor látszott rajta,hogy nagyon beteg.
60. tumbo2 (válaszként erre: 57. - Sziscsi)
jan. 13. 14:58
mi csak hárman vagyunk,a húgomhoz csak kávézni járunk.mikor itt volt az após is.a pici konyhában alig fértünk el.
59. birebora (válaszként erre: 53. - Sziscsi)
jan. 13. 14:55
Majd ird meg, hogy alakult.
58. tumbo2 (válaszként erre: 53. - Sziscsi)
jan. 13. 14:54
ja a lányom rendelt,én csak egy órát álltam sorban érte,esőben,vízben.
57. Sziscsi (válaszként erre: 44. - Tumbo2)
jan. 13. 14:53
Igyekszem a családomat összetartani amíg csak tudom.
56. Sziscsi (válaszként erre: 37. - Asztanaviszta)
jan. 13. 14:52
Én is így gondolom, annyiban másképp, hogy a 2,5 óra elegendő. Mondjuk a szülinapi tortát már otthon ennénk meg.
55. tumbo2 (válaszként erre: 49. - Sziscsi)
jan. 13. 14:51
a lányom segít,néha előző nap jött,hogy süssünk.dehogy mosogass,van rá időm-az apám szokta mondani,ezért vagytok nem,hogy főzzetek,mosogassatok.hál istennek a vejem nem ilyen.
54. Sziscsi (válaszként erre: 34. - Tumbo2)
jan. 13. 14:50
:)
53. Sziscsi (válaszként erre: 32. - Birebora)
jan. 13. 14:49
Tervnek ez nagyon jó, de eddig ez a módszer nem jött be. Mindig én vagyok aki a süt-főz, kivéve a karácsonyi halászlevet, az a fiam reszortja.
52. tumbo2 (válaszként erre: 45. - Sziscsi)
jan. 13. 14:47
nekem sem nagyon.a főzés,3 féle süti.bár nem válogatósak.
51. Sziscsi (válaszként erre: 30. - Globus)
jan. 13. 14:47
Ez igaz, de olyan finomságokat ehetsz, amit otthon én nem tudok előállítani.
50. Sziscsi (válaszként erre: 28. - Asztanaviszta)
jan. 13. 14:46
Elég ennyi idő, ez a tapasztalat.
49. Sziscsi (válaszként erre: 25. - Channa*)
jan. 13. 14:45
A segítség meg? Na, az nem igen van. A kis menyem olyan lusta, mint a lajhár, egy tányért nem fogna meg. A lányom meg nem egy konyhatündér, ő a takarításban szokott segíteni. A fiúk meg..., hát ők a fiúk.
48. tumbo2 (válaszként erre: 42. - Sziscsi)
jan. 13. 14:44
bele sem merek gondolni,az esküvő mennyibe került.igaz nem Pesten volt,hanem Balassagyarmaton.mondtam a vejem anyjának,hogy a felét fizetem,erre mondja az Ági,azt akarom,hogy a fia agyoncsapja,isten ments.talán 17en voltunk,tőlünk hárman.aztán másnap a buli,mi öregek nem voltunk,csak a barátok,féltestvérek.de mindenkinek írták a meghívó mellé.eszükbe se jusson ajándékot venni.így csak pár pezsgőt,ajándékutalványt kaptak.
47. Sziscsi (válaszként erre: 25. - Channa*)
jan. 13. 14:43

Tudod, a neten úgy láttam, hogy vannak szolidabb áru helyek, de nem frissítik az oldalakat, és már nem biztos az sem, hogy létezik még az az étterem. Gondoltam más is tartott már szülinapot svédasztalos helyen, és hátha ad valami jó ötletet.

Az én szülinapom is étteremben ünnepeltük, de attól a helytől nem tett rám nagyon jó benyomást.

46. Sziscsi (válaszként erre: 24. - Channa*)
jan. 13. 14:38
Minden családtagnak megtartjuk a szülinapját, pláne egy fél évszázadosat!
45. Sziscsi (válaszként erre: 23. - Levarosbukta)
jan. 13. 14:37
Igen, a vásárlás is megterhelő, de az még elmegy, de a ha otthon készülök, akkor igyekszek mindenkinek a kedvébe járni, és azt adni az asztalra amit szeret, így sokfélét főzök. A karácsonyi alkalom volt az, mikor rá kellett jönnöm, nem nagyon megy ez már nekem. Hidjétek el, nem a lustaság az, ami miatt ez az ötlet kipattant a fejemből.
44. tumbo2 (válaszként erre: 36. - L.luiselotte)
jan. 13. 14:35
nálunk nincsenek.az anyám,a lányom apja szokott felköszönteni.a lányom,vejem telefonon.
43. Sziscsi (válaszként erre: 22. - Asztanaviszta)
jan. 13. 14:33
Köszönöm, én is így gondolkodok.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook