Mit szólsz ahhoz, ha valakinek egy napon van a születésnapja és a névnapja? (beszélgetős fórum)
Sziasztok! :-)
Bár gondolom, mindenki tudja már, de azért mégis:
nekem november másodikán van a szülinapom, ötödikén a névnapom...
Azt hiszem idén is ki kell hagyni a szülinapi bulit, és inkább egybe ünnepeljük a névnappal... :-D
Március 11-én született Ildikó nevű egyetemi évfolyamtársam. Ő is így járt. :(
Ha a lányom március 22-én született volna, biztos, hogy tartottunk volna neki egy "pót-névnapot", mondjuk októberben.
Sajnos mi előbb választottunk nevet, minthogy gyereket terveztünk volna, de amikor már terhes voltam, nagyon ragaszkodtunk a kiválasztott nevekhez (Nimród ápr. 28., Lea márc. 22.), pedig május 5-re voltam kiírva, végül ápr. 16-án szültem. Szóval a kislányomnak szinte egyben van a névnapja a szülinapjával, ráadásul húsvét is vagy a két ünnepe között, vagy a születésnapja után van. De mindhármat KÜLÖN ünnepeljük, név-és szülinapi tortával, ajándékokkal.
Boszy! Én is hallom, hogy ikreket úgy neveznek el, hogy egy nap legyen a névnapjuk is vagy csak néhány nap különbség legyen köztük és azt is összevonják, hogy egy hétvégén lehessen köszönteni a gyerekeket a névnapjukon is. A Nóra-Lili páros elég gyakori. Mondjuk én nem tartom jó ötletnek, kell egy olyan nap is, ami csak az egyikükről/másikukról szól.
Semmi különös. Soha nem értettem, miért kell egy embert azért ünnepelni, mert épp elneveztek róla egy napot :o)
A születésnapon is inkább az anyát illetné az ajándék..... :)Na jó, azért az ünnepelt is részt vett a performanszon :DDDDD
A szerettei, barátai megspórolnak egy felköszöntést... ennél már csak az lenne cifrább, ha mindez karácsonyra esne. :)
Volt osztálytársam, Évi (ugye szenteste: Éva-nap) pedig december 31-én (Szilveszter napján) született. Az se rossz. :D
További ajánlott fórumok:
- Mikor tartod a születésnapod?
- Te mit kérnél a születésnapodra, ha egy "jótündér" teljesítené? Nem kívánságlista kell, csak 1 dolgot...:-)
- Mit adjak a fiam 18. születésnapjára?
- Milyen sütit(vagy mást) viszel az oviba, mikor kisfiadnak/kislányodnak születésnapja v. névnapja van?
- Mennyi kcal-t ehetek naponta ahhoz, hogy fogyjak? (165cm/94kg)
- Mit lehetne barátomnak születésnapjára és névnapjára adni?