Mennyi kcal-t ehetek naponta ahhoz, hogy fogyjak? (165cm/94kg) (tudásbázis)
Hát, ahogy olvasom, tényleg nem tűnik kevésnek, vagy egyhangúnak...
Lehet, hogy nekem is ez a számolgatás válna be, és akkor látnám tényleg, hogy mennyit eszek/ehetek...
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, a jótanácsokat!!!! :DDDDD
Nem éheztem. Vezettem akkor egy naplót róla. Leírom, mit ettem amikor 800kcal körül ettem.
Reggeli:
- 2 sz. fogyi kenyér 100 kcal
- vaj 80 kcal
- májkrém 80 kcal
- t.kávé 130 kcal
Ebéd:
- s. sertés 170 kcal
- 2 sz. kenyér 100 kcal
Vacsi:
- egy update puding 110 kcal
Össz: 770 kcal
Az én szervezetem nem "raktározott", és augusztus óta nem is híztam semmit, pedig azóta eszek rendesen,semmit sem tagadok meg magamtól.
1200-1300 kcal alá ne egyél semmiképp,mert akkor a szervezeted úgy értékeli a szitut hogy ínséges idők következnek,nem csak egy kis övösszehúzás,és raktározni kezd.Bármit kap bezúzza a araktárba nehogy,ha jön a gáz kalória nálkül maradjon:)
Igen legalább 5x keveset,de sose légy éhes,mert üres a béltraktus..tégy bele alacsony kalóriájú dolgokat,de ne legyen üres sose...
Volt, hogy fogytam már sokat, de az olyan 8 évvel ezelőtt lehetett. Akkor más volt az életem, könnyebben ment. Aztán megint bátor lettem, meg a munkám is olyan lett, hogy csak ültem, és ültem, és én is ellustultam, na, meg gondolom zabáltam, és rengeteget híztam. Aztán a terhességem is rátett. Aki régen nem látott, meg sem ismer már, olyan bálna lettem.
Muszály lefogynom, mert nem érzem jól magam. Pedig valahogy a tükörben nem látom magam bálnának, csak fotókon szembesülök a valósággal.
Lehet, igazad van, szakemberhez kellene fordulnom...:(((
Nagyon ügyi vagy, és kösz a segítséget. Írok majd, ha lesz kérdésem :DDDD
Amúgy hogy bírtad 800 kalóriával? Nem émelyegtél?
Köszi szépen.
Na, most számolgatni fogok...
(Mivel 32 vagyok:) 8,7 × 94 + 829 =1646
És akkor ezt ha csökkentem kb. 20%-al, akkor olyan 1300 kcal-t ehetek naponta...
Na, okosabb lettem...:DDDD
Na, gondolhatod!!! Zabáltam...
De az utóbbi napokban már elkezdtem egy diétát.
(meghát szinte mindig diétázom, csak nem vagyok nagyon kitartó, hamar feladom, de most már tényleg elegem van a túlsúlyomból...)
Olvasgatok olyan Naplókat, ahol számolgatják a kalóriát, és úgy fogynak.
Csak azzal nem voltam tisztában, hogy mi szerint számolják ki, hogy kinek mennyi kcal a napi ajánlott mennyiség, amellyel fogy már...
Szia!
Én már egyszer fogytam 7 kg-ot 6 hét alatt a kalóriaszámlálással.
A kcal.hu-n néztem mindig az értékeket,az 1200kcal-t próbáltam tartani az elején,az elég a fogyás elindulásához. Később 7-800 kalóriám volt meg naponta, gondolom ahogy szűkült a gyomrom. Most kezdtem újra, szintén ezzel a módszerrel.
Ja és persze tornáztam mellette,és a fő,h NEM ÉHEZTEM!
Ha kérdésed van írj nyugodan:)
Napi alapanyagcsere számítása kcal / nap
Életkor (év)
Férfiak estében
Nők esetében
10-17
17,5 x tt. + 651
12,2 x tt. + 746
18-29
15,3 x tt. + 679
14,7 x tt. + 496
30-59
11,6 x tt. + 879
8,7 x tt. + 829
60 fölött
13,5 x tt. + 487
10,5 x tt. + 596
tt= testtömeg kg (azaz, hány kg-os vagy)
A kapott értéket kell kb. 20%-kal csökkenteni és rendszeresen mozogni.
Heti 0,5-1 kg fogyás a normális.
Sztem igen, mert ennél kevesebbet nem nagyon lehet enni. De vannak kcal kalkulátorok, azt is meglehet nézni, hogy ő mit mond. A magasság és a súly arányában mondja meg, hogy az életviteledhez mennyi kcak szükséges és akkor annál kevesebbet kell enni.
Na, most ezt jól megasszontam, de a lényeg ez.
Köszi a válaszod!!!
Igen, már nézegettem itt a hoxán a tápanyagtáblázatot is...:DD
De hogyan számolod ki azt, hogy mennyit ehet egy ilyen magasságú/súlyú emberke naponta. Mármint ha mondjuk én most 70 kg lennék, akkor is olyan 1000 kcal kellene a fogyásomhoz?
800-1000 kcal
Neten kcal táblázat, könnyen megtanulható, hogy miben mennyi van.
Vagy a kedvenc kajcsikból írsz egy listát, hogy mennyi benne a kcal és ezek szerint étkezel és még változatos is lehet.
További ajánlott fórumok:
- Hány pontot gyüjtesz kb naponta a hoxán?
- Hogyan fogyjak le 30 nap alatt min. 8 kg-t? Sürgős lenne!!!
- Mit tehetnék, hogy fogyjak?
- 130 nettóért utaznátok 2 ó 40 percet naponta tömegnyomorban?
- Hány puszit, csókot adtok a párotoknak naponta?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?