Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi történik az ajándékokkal, amik... fórum

Mi történik az ajándékokkal, amik... (beszélgetés)

28. Görögtánc (válaszként erre: 27. - Görögtánc)
tegnap 17:37
Na a tavalyi az tavalyelőttöt jelent, az idei meg tavalyt csak még szokom hogy 2025 van🤣🤣🤣🤣
27. Görögtánc (válaszként erre: 20. - Smaragdzöld 🐉)
tegnap 17:36

Nekem már másodszorra fordult elő, ugyanattól a személytől kaptam. Nagyon kellemetlen, mert anyós az ajándékozó és tavaly is rákérdezett, hogy jó-e, amit vett. Az a baj, hogy ész nélkül megvesz minden kütyüt mert nagyot akar mutatni, hogy ő mennyit szánt rá, de az fel sem merül benne, hogy használjuk majd vagy sem.

Pl: Tavaly kaptunk tőle mindketten egy-egy bluetooth fogkefét úgy, hogy előtte már vettem egyet. Nem tudhatott róla, nem mondtam neki, de így felesleges volt nekem. Azt nem adtam el, félretettem, hátha tönkremegy a jelenlegi.

Az idei telefont már tényleg nem tudom mire vélni teljesen más rendszer, mint amit szeretek, a jelenlegi telefonomnak meg semmi baja. Már várom, hogy megkérdezze, miért nem az ajándék telefont használom? Általában egyenes ember vagyok, de most tényleg nem tudom, hogy megmondjam-e neki, hogy nem tudom hasznát venni; és ezentúl felesleges drága kütyüket venni.

A továbbajándékozás tényleg elsülhet szarul. Figyelni kell, hogy kinek adod, visszajuthat annak fülébe, akitől kaptad. 😄 Ilyen szempontból az eladás jobb és még az ára is visszajön. Én még csak olyan ajándéktáskát adtam véletlen oda valakinek, amit tőle kaptam. De nálam elv, hogy nem veszek táskát/csomagolóanyagot, így is pazarlásnak tartom, felhasználok azt, amit kapok.

26. Zitu3
tegnap 08:54
Tovább ajándékozzuk .
tegnap 08:17
Vagy megtartom ha olyan, hogy később még tudom használni vagy odaadom annak akinek szüksége van rá.
24. LBO
tegnap 07:27

Soha nem ajándékozok úgy, hogy előtte ne tájékozódnék.

Nálunk a nászajándékból sem volt dupla. Legfőképpen azért, mert mindenki megkérdezte mit szeretnénk.

23. semleges (válaszként erre: 21. - Channa*)
tegnap 06:13
Én is így gondolom.
22. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 21. - Channa*)
tegnapelőtt 16:38
Igen. Ez egy járható út. Ebből nem lehet sértődés.
tegnapelőtt 16:24

Nekem is eszembe jutott 2 eset.

Évekkel ezelőtt kaptam egy robotgépet valamire.

Sok-sok éve vezetek háztartást, így volt már olyanom, azaz felesleges volt. Nem szerettem volna az ajándékozót megsérteni, így eltettem.

2 éve, amikor a fiam konyháját is fel kellett szerelni mindennel, ezt nem kellett vennünk, mert volt egy vadi új, azaz még is lett haszna;)

Illetve, én is vettem már barátnőmnek vagy tesómnak drágább gépeket, és mindig oda adom a blokkot és mondom, ha van már vagy nem kell, akkor vidd vissza és cseréld arra amire nagyobb szükséged van.

Engem sosem zavar, ha ezt teszik.

Illetve, nászajándékot kaptunk még olyat, ami dupla volt. ezeket visszavittük a boltba és levásároltuk az árát másra.

20. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 18. - Görögtánc)
tegnapelőtt 16:13

Láttam a szavazást. Nem tudtam, mire nyomjak. A kihagyásra nem szoktam nyomni, mert az talán félreérthető lehet. Már az okát tekintve, hogy miért hagyom ki.

Szerencsére soha nem fordult még elő, hogy olyan nagyobb értékű ajándékot kaptam volna, ami ne lett volna hasznos, ne örültem volna neki.

Igazat adok abban, hogy bár ajándékot valóban nem illik eladni, de még mindig jobb, mintha haszontalanul a szekrényben állna. Szerencsésebb eset, ha családon belül van valaki, akinek tovább lehet adni, mert szüksége van rá, és örülne is neki.

A továbbadással azért nagyon észnél kell lenni. Én már kaptam úgy ajándékot (karácsonyi ajándékozás volt a munkahelyen), amit továbbadott nekem valaki, aki mástól kapta. Még frissiben. Azt sem nézte meg, hogy az ajándéktasak kis címkéjén rajta volt a neve, és az, hogy kitől kapta. Kínos volt, azt sem tudtam, mit tegyek. Legszívesebben visszaadtam volna neki, de mivel köpni-nyelni nem tudtam, semmi frappáns szöveget nem tudtam kitalálni, ezért magamnál tartottam. Senki nem tudott róla, hogy mi történt, nem árultam el a kollégáknak.

Most is csak azért írom, mert tényleg nem illik ajándékot továbbadni sem.

Családon belül mégis más.

19. Myra (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 15:52
Rengeteg rokonom, ismerősöm van. Mindig van olyan akinek pont arra van szüksége. Neki adom.
18. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 15:47

Én most kaptam egy telefont. Nem tudtam mire vélni mert már van és nem akarom lecserélni. Lehet eladom.

Írtam is ki róla szavazást, hogy mit gondol a nép az eladásról. :D Sztem nem akkora bűn, jobb mint a szekrényben tartogatni.

Pont az ilyen félreértések miatt utálom a meglepiket. Inkább megkérdezek mindenkit mi kell neki, minek örülne. Lehet hogy úgy nem meglepetés de legalább nem is rohadt a szekrény mélyén nála.

17. ssueB (válaszként erre: 4. - Pulcsis)
tegnapelőtt 15:10
Nekünk öcsém hozott olyan legót az egyik gyereknek, ami már megvan, meg is beszélték gyorsan az apjával, hogy nem fogják kirakni, mert 2 év múlva, ha már nem lehet kapni ezt a készletet sokat érhet a bontatlan :D
tegnapelőtt 14:35

Az idén elég fantáziátlan voltam. Mindenki Stühmer szaloncukor válogatást kapott.

Hugomék jártak nálam, kaptam mindenféle karácsonyit cuccot. Világítást, kocsorút, mécsest, csészéket. Tk. ő hozta meg nálam a karácsonyi hangulatot. + a közös étkezések, nevetések, beszélgetés.

A gyerekek, akiknek nagy öröm ajándékozni, már felnőttek.

15. Shya
tegnapelőtt 14:16

Ami hasznos lehet (pl ruha) megy adományba, ami kevésbé hasznos, néha tovább ajándékozom (pl kapok bizsut nem az én stílusom, de tudom, h bnőmnek tetszene).

És vannak olyasmik aminek érzelmi értéke van, pl nagymamámtól nyilván nem várom el, h eltalálja az ízlésem, de megválni nem lenne szívem az ajándékától még ha nem is hordom/használom.

Olyasmit még nem kaptam, ami szemétbe való lenne, de ha vmi tényleg csak kacat, kidobnám.

14. Enissa
tegnapelőtt 13:52
A kacatot kidobom, másnak sem adom oda.
13. vigyefene (válaszként erre: 12. - Csicsi25)
tegnapelőtt 13:49
A cicusokra sokmindent rájuk lehet fogni, ha igaz ha nem.
12. Csicsi25 (válaszként erre: 9. - Lady Lavender)
tegnapelőtt 13:46

"A csokit a Macskam megeszi"

Mi mindenre jó egy macska...! 😉😀🤣

tegnapelőtt 13:29
Olyan kapja meg aki jobban értékeli.
tegnapelőtt 13:09

Falun élek, de újdonsült fővárosi rokonunk azt hitte a falusiaknak minden szemét megfelel, így folyamatosan olyan ajándékot adott, amit kb. ő is kapott és neki sem tetszett.

Meguntam a megalázó kacatokat és én is ajándékoztam neki egy csúcs szemetet. Vette a lapot, azóta nem hoz semmit és én sem viszek neki.

tegnapelőtt 12:49

A csokit a Macskam megeszi, vagy amig nem volt itt, bevittem a munkahelyemre, es kitettem az oltozoben. Egy bazi nagy, szuper giccses disznapnat a hatso, fekete oldalaval felforditva hasznaltam. Most tovabbadtam egy turkaloba. A telefont, amit nem szerettem, elraktam. Par hete meglovasitottak a mobilom, hasznos volt, hogy csak elo kellett kapni a fiokbol egy masikat. Amugy mar evek ota nem kaptam szamomra hasznalhatatlan vagy elfogyaszthatatlan dolgot, mert otthonrol rendelésre megy az ajandekozas. Vagy az anyukam ruhanenut vesz, a tesoim ehetot, ami szeretek.

Utoljara munkahelyi ajandekozasnal kaptam illatositokat, amiket nem vettem volna magamnak, de jo illatuk volt, es elhasznaltam. De volt mellé cicas toll meg fuzet is. Azok is elfogynak.

8. xochipilly (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:47
Felajánlom jótékony célra.
7. Kacsahercegno (válaszként erre: 5. - Kispocok)
tegnapelőtt 12:11
Pont ez a baj, hogy én is végtelen mennyiségű csokit el tudok tüntetni 😅 Úgyhogy a továbbajándékozás a megoldás...
tegnapelőtt 12:05

Nem nagyon ajándékozunk, de amit kapok, azt megtartom/elfogyasztom, mert mindig olyat kapunk, aminek örülünk.

Gyerekkel jártam úgy most, hogy amit vettem neki, olyanja már volt. Azt majd megoldják a szülei;)

5. kispocok (válaszként erre: 3. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 11:59
Nekem továbbadhatod :D nincs az a csoki mennyiség, ami nálunk ne fogyna el. A biszbaszkát illetően egyetértek. :) kis műanyag porfogókat eleinte anyósom adott de sikerült leszoktatni, megértette, hogy utálom, a családban jó ajándékok vannak, nem nagy értékben, személyesek.
tegnapelőtt 11:38

Kislányom, 4 éves, olyan kirakót kapott egyik ismerőstől, ami már megvolt neki. Persze rögtön mondta is 😅

Továbbajándékozzuk majd.

tegnapelőtt 11:22

Továbbajándékozom. Főleg csokit meg alkoholt szoktam továbbadni, mert a karácsony előtti hetekben annyi jön össze, amennyit nem tudunk/akarunk elfogyasztani. Meg ha karácsonyfadíszt, illatgyertyát, biszbaszkát kapok, azok is menni szoktak. Nagyon specifikus vagyok, hogy milyen biszbaszkákat meg díszeket szeretek otthon :D De hátha más viszont örül neki. Én azt feltételezem, hogy az ilyesmit továbbadják mások is, szerintem nincs abban semmi.

Mindenesetre a családtól, barátoktól, páromtól csak olyat kapok évek óta, amire tényleg vágytam, meg szoktuk beszélni, ki mit szeretne.

2. SzuzyF (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 11:16
Tovább ajándékozom olyannak, akinek szüksége van rá.
tegnapelőtt 10:39
nem tetszenek, nincs rájuk szükséged, van már olyanod? Te mit csinálsz velük?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook