Balesetben kitört tejfog (beszélgetés)
En is erre gondoltam.
Idonkent ez szabalyozo orvossal megnezetnem.
Nekem kizuhni kellett a fogorvosnak a tejfogaim, mert nem is mozogtak, de az allando mar nott.
Meg nincsenek allando negyeseim, azt a szabalyozashoz huztak ki. Ket bolcsessegfogam ki kellet szedni, mert felig in alatt voltak a maradekot meg kivetettem javaslatra, mielott baj lesz veluk.
A fizikai pofam nem akkora, mint a szajalasom.
Es a fogszabajozo biztos, hogy kellemetlen, meg baromi draga lehet.
Köszönöm...
Almat akartam enni ugy mint egykoron...-D
A manó tudja, a tejfogakból lehet őssejteket nyerni, azt nem mondom 68 éves fogból is,de a tudomány fejlődik, így várj hátha egy fogsort varázsolnak a szádba.
Továbbra is vigyázz nagyon rájuk.
Ez egy nagy ötlet, köszönöm.
A fog visszaragasztás.
Nekem meg vannak a tejfogaim elcsomagolva, a mama eltette öket.
Most 72 eves vagyok, müködhetne ez nalam is?
folytatás : "Azt gondoltam, férjhez megyek a nyáron.De már látom, semmi se lesz belőle, 12-t levágatok belőle."
Ismered a dalt ?
Ha a fogorvos azt mondta rendben van akkor nyugodjatok meg, nem fogja cikinek érezni ha nem "nevelitek" bele. Viszonylag sok kis- és nagyobb gyerek szaladgál foghiánnyal, letört foggal, nem fog kilógni a sorból.
De fogváltásra figyeljetek oda! Barátnőm kislányának a felső, első metsző tejfoga tört le totál, semmi probléma nem volt vele egészen addig míg nem jöttek a maradó fogak és a le/betört tejfog nem hagyta kinőni a maradó metszőfogat. Na így már volt galiba a fogsorban, fogorvos végül kiszedte a tejfog csonkját, de már annyira kusza a maradó fogsor hogy szinte biztos fogszabályzás lesz. Egyébként barátnőmnek is, férjének is kellett (volna) gyerekként szóval lehet ez a malőr nélkül is fogszabályzás lenne a kislánynál.
Ezt találtam, hallottam olyanról, hogy visszaragasztották a fogdarabot.
Nyilván minden eset más.
És tényleg ne beszéljetek a kislánynak a foga hiányáról, nehogy komplexusa legyen a későbbielben.
Jaj, dehogy van sok.
És tényleg nem fogja zavarni, ha te nem táplálod bele, hogy zavarja. A gyerekek sokkal elfogadobbak a felnőtteknél egymással és önmagukkal szemben is.
Gyarilatilag a felnőttektől tanulják a kirekesztést.