Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Balesetben kitört tejfog fórum

Balesetben kitört tejfog (beszélgetés)

25. Lady Lavender (válaszként erre: 18. - Timycat)
tegnap 16:41

En is erre gondoltam.

Idonkent ez szabalyozo orvossal megnezetnem.

Nekem kizuhni kellett a fogorvosnak a tejfogaim, mert nem is mozogtak, de az allando mar nott.

Meg nincsenek allando negyeseim, azt a szabalyozashoz huztak ki. Ket bolcsessegfogam ki kellet szedni, mert felig in alatt voltak a maradekot meg kivetettem javaslatra, mielott baj lesz veluk.

A fizikai pofam nem akkora, mint a szajalasom.

Es a fogszabajozo biztos, hogy kellemetlen, meg baromi draga lehet.

24. Boch (válaszként erre: 23. - Enissa)
tegnap 14:42

Köszönöm...

Almat akartam enni ugy mint egykoron...-D

23. Enissa (válaszként erre: 22. - Boch)
tegnap 13:04

A manó tudja, a tejfogakból lehet őssejteket nyerni, azt nem mondom 68 éves fogból is,de a tudomány fejlődik, így várj hátha egy fogsort varázsolnak a szádba.

Továbbra is vigyázz nagyon rájuk.

22. Boch (válaszként erre: 8. - Enissa)
tegnap 09:52

Ez egy nagy ötlet, köszönöm.

A fog visszaragasztás.

Nekem meg vannak a tejfogaim elcsomagolva, a mama eltette öket.

Most 72 eves vagyok, müködhetne ez nalam is?

21. vigyefene (válaszként erre: 20. - Liliom10)
tegnapelőtt 21:32
Igen, ismerem.
20. liliom10 (válaszként erre: 14. - Vigyefene)
tegnapelőtt 21:31

folytatás : "Azt gondoltam, férjhez megyek a nyáron.De már látom, semmi se lesz belőle, 12-t levágatok belőle."

Ismered a dalt ?

19. vigyefene (válaszként erre: 16. - Liliom10)
tegnapelőtt 21:29
Igaz.
18. timycat (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 21:28

Ha a fogorvos azt mondta rendben van akkor nyugodjatok meg, nem fogja cikinek érezni ha nem "nevelitek" bele. Viszonylag sok kis- és nagyobb gyerek szaladgál foghiánnyal, letört foggal, nem fog kilógni a sorból.

De fogváltásra figyeljetek oda! Barátnőm kislányának a felső, első metsző tejfoga tört le totál, semmi probléma nem volt vele egészen addig míg nem jöttek a maradó fogak és a le/betört tejfog nem hagyta kinőni a maradó metszőfogat. Na így már volt galiba a fogsorban, fogorvos végül kiszedte a tejfog csonkját, de már annyira kusza a maradó fogsor hogy szinte biztos fogszabályzás lesz. Egyébként barátnőmnek is, férjének is kellett (volna) gyerekként szóval lehet ez a malőr nélkül is fogszabályzás lenne a kislánynál.

A második gyerekkorban megint lesz.
16. liliom10 (válaszként erre: 14. - Vigyefene)
Szoknyámon ! 😊
tegnapelőtt 21:26
Ha volt, volt.
14. vigyefene (válaszként erre: 13. - Vigyefene)
tegnapelőtt 21:25
13 fodor van a szoknyámban.
tegnapelőtt 21:24
Ha nincs, nincs.
tegnapelőtt 21:24
Ha van, van.
11. liliom10 (válaszként erre: 10. - Enissa)
tegnapelőtt 21:19
Az utolsó tejfogam 60 éves korom után tört le, a gyökeret külön kellett kihúzni. Ez egy szemfog volt, a szájpadlásomban ott van a maradó fog keresztben.
10. Enissa (válaszként erre: 6. - Pulcsis)
tegnapelőtt 21:13
A tejfognak ugyanúgy van gyökere, mint a maradó fogaknak, csak az idővel felszívódik
tegnapelőtt 21:13
A tejfognak is van gyökere.
tegnapelőtt 21:11

Ezt találtam, hallottam olyanról, hogy visszaragasztották a fogdarabot.

Nyilván minden eset más.

És tényleg ne beszéljetek a kislánynak a foga hiányáról, nehogy komplexusa legyen a későbbielben.

[link]

7. liliom10 (válaszként erre: 6. - Pulcsis)
tegnapelőtt 21:09
Dehogynem ! Mi tartaná a helyén évekig ? Amikor kiesik, addigra a maradó fog miatt nagyrészt felszívódott a tejfog gyökere.
6. Pulcsis (válaszként erre: 4. - Liliom10)
tegnapelőtt 21:05
A tejfogaknak nincs gyökere...
tegnapelőtt 21:03
Természetesen voltunk orvosnál.
tegnapelőtt 20:56
Kitört a gyökerével együtt ? Meg kellene mutatni egy gyerekfogorvosnak a kislányodat is, és a kitört fogat is !
3. Panna.33 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 20:54

Jaj, dehogy van sok.

És tényleg nem fogja zavarni, ha te nem táplálod bele, hogy zavarja. A gyerekek sokkal elfogadobbak a felnőtteknél egymással és önmagukkal szemben is.

Gyarilatilag a felnőttektől tanulják a kirekesztést.

2. Pulcsis (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 20:34
Nem az első, és nem is az utolsó. Őt nem fogja zavarni, ha Téged se 😉
tegnapelőtt 20:29
17 hónapos kislányom lefelejte az asztalt és teljesen kitört az egyik metszőfoga. Annyira bánt a dolog és annyira sajnálom szegényt, hiszen még olyan sok év van a maradandó fog kibújásáig. Örök mosolygó, nevető. Annyira kínoz az érzés. Járt így más is? :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook