Krodompraj recept
2 perc
A Krodompraj hozzávalói:
1 hátsó sertés füstölt csülök,
1 kg savanyu apró káposzta,
2kg burgonya
kevés olaj,
liszt,
só
babérlevél
A Krodompraj elkészítési módja:
A csülköt/ előző este /be áztatom ha nagyon füstölt.A káposztát ha nagyon savanyu át mosom.Az igy elő készitet csülköt és a káposztát eggyüt felteszem főnni kevés vizzel.Amikor a csölök jó puhára főtt a káposztával a csölköt ki veszem és felszeletelem a káposztával eggyütt álalom.Mig fő a csülök elkészitem a burgonyát.Tisztitás után karikára vágom sóval babérlevélel főzöm anni vizben hogy ellepje.Mikor megfőtt a burgonya berántom világos rántással mikor kész összetöröm és az igy elkészült burgonya pürét a káposztás csölök mellé tálalom köretnek.
Nagymamámtól tanultam Sváb egytál étel kiadós és igen laktatós.Sóval óvatosan kell bánni mivel a csülök és a káposzta is sós.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bobo53, 2010. jan. 10. 21:40
A krodompraj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.