Spenótos karfiol recept
A Spenótos karfiol hozzávalói:2 db karfiol
20 dkg spenót
10 dkg kötözött sonka (füstölt)
10 dkg füstölt sajt
5 db tojás
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál szezámmag (ízlés szerint)
1 teáskanál lenmag (ízlés szerint)
A Spenótos karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk, és sós, lobogó vízbe dobjuk. Óvatosan pároljuk, vigyázva, hogy ne főljön szét. Egy tepsit kikenünk vékonyan margarinnal. Ezen elhelyezzük a karfiolt. Az 5 tojást összekeverjük a sóval, borssal, a 2 dl tejföllel. A sonkát megpirítjuk nagyon kevés olajon. Hozzáadjuk a spenótot is, és pár pillanat alatt összesütjük a sonkával. A tojásos masszát a karfiolra öntjük. A tetejére jön a sonka és a spenót. Sajtot reszelünk rá. A sütőt előmelegítjük. Félidőben kivesszük a tepsit, az ételt megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal. Tovább sütjük. sütési hőfok: 180°C
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. dec. 15. 14:28
A spenótos karfiol elkészítési módja és hozzávalói.