Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Spenótos karfiol recept

Spenótos karfiol recept

A Spenótos karfiol hozzávalói:
2 db karfiol
20 dkg spenót
10 dkg kötözött sonka (füstölt)
10 dkg füstölt sajt
5 db tojás
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál szezámmag (ízlés szerint)
1 teáskanál lenmag (ízlés szerint)


A Spenótos karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk, és sós, lobogó vízbe dobjuk. Óvatosan pároljuk, vigyázva, hogy ne főljön szét. Egy tepsit kikenünk vékonyan margarinnal. Ezen elhelyezzük a karfiolt. Az 5 tojást összekeverjük a sóval, borssal, a 2 dl tejföllel. A sonkát megpirítjuk nagyon kevés olajon. Hozzáadjuk a spenótot is, és pár pillanat alatt összesütjük a sonkával. A tojásos masszát a karfiolra öntjük. A tetejére jön a sonka és a spenót. Sajtot reszelünk rá. A sütőt előmelegítjük. Félidőben kivesszük a tepsit, az ételt megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal. Tovább sütjük. sütési hőfok: 180°C


Kategória: Egytálételek receptjei


A spenótos karfiol elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook