Mézes, puncsos recept
A Mézes, puncsos hozzávalói:A tésztához
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg porcukor
5 dkg vak
40 dkg liszt
A krémhez
1 l tej
3 csomag puncs ízű pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg puha vaj
A tetejére
10 dkg étbevonó massza
2 evőkanál étolaj
A Mézes, puncsos elkészítési módja:
1.A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük és kézi habverővel gőz felett simára keverjük. A 40 dkg lisztet is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. Ha kicsit ragad, szórjunk alá lisztet. 2.A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 nagyon vékony lapot nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátára fektetve sütünk meg. Előmelegített sütőben 220°C-on 8-10 perc alatt megsütjük. Még forrón, egy vékony késsel elválasztjuk a megsült tésztát a tepsi hátától. 3.A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk és ezzel megtöltjük a lapokat. Hűtőbe tesszük éjszakára. 4.A tetejére gőz felett felmelegítjük a masszát és az olajat, majd a sütire simítjuk. Miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. dec. 13. 10:15
A mézes, puncsos elkészítési módja és hozzávalói.