Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kifőtthús karfiollal recept

Kifőtthús karfiollal recept

A Kifőtthús karfiollal hozzávalói:
levesben főtt bármilyen maradék főtt hús
1 db tejben áztatott zsemle
2 db tojás
1,5 kg karfiol
10 dkg vaj
3 dl tejföl
kenyérmorzsa


A Kifőtthús karfiollal elkészítési módja:
A karfiolt sós vízben puhára főzzük. Közben az egyik tojást is megfőzzük, majd a főtt hússal együtt ledaráljuk, majd hozzátesszük a nyers tojást, a zsemlét, ízlés szerint sózva és kevés tejföllel eldolgozzuk. A puhára főtt karfiolt egy vastagon kivajazott, előzőleg vajon megpirított morzsával megszórt edénybe szórjuk, rá a húsos massza, ismét karfiol. A tetejét is megszórjuk pirított morzsával, rácsurgatjuk a maradék tejfölt,amit 2 dl karfiol főzőlevével hígítottunk. 5 dkg vajat a tetejére kockázunk és sütőben szép pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kifőtthús karfiollal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook