Rakott gombás omlett recept
A Rakott gombás omlett hozzávalói:10 dkg vaj
3 ek. liszt
1/4 liter tej
3 tojás
só
töltelék:
pici vöröshagyma
20 dkg gomba
1-2 dl tejföl
zsiradék
só,bors
A Rakott gombás omlett elkészítési módja:
A vajból, lisztből, tejből besamelt főzünk, nem túl sűrűre. Amikor kihűlt, egyenként belekeverünk 3 tojás sárgáját és kevés sót, valamint a tojások habbá vert fehérjét. Palacsintasütőben 4 lepényt sütünk belőle. Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, a szintén apróra vágott gombával együtt. Sózzuk, borsozzuk a ragut. A 3 db omlettet megkenjük a gombás raguval, mindegyiket kevés tejföllel meglocsoljuk. A negyedik omlettet ráborítjuk az egészre és sütőben átsütjük. (peremes edénybe, tálba tegyük)
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. dec. 22. 17:49
A rakott gombás omlett elkészítési módja és hozzávalói.