Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Rakott gombás omlett recept

Rakott gombás omlett recept

A Rakott gombás omlett hozzávalói:
10 dkg vaj
3 ek. liszt
1/4 liter tej
3 tojás


töltelék:

pici vöröshagyma
20 dkg gomba
1-2 dl tejföl
zsiradék
só,bors


A Rakott gombás omlett elkészítési módja:
A vajból, lisztből, tejből besamelt főzünk, nem túl sűrűre. Amikor kihűlt, egyenként belekeverünk 3 tojás sárgáját és kevés sót, valamint a tojások habbá vert fehérjét. Palacsintasütőben 4 lepényt sütünk belőle. Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, a szintén apróra vágott gombával együtt. Sózzuk, borsozzuk a ragut. A 3 db omlettet megkenjük a gombás raguval, mindegyiket kevés tejföllel meglocsoljuk. A negyedik omlettet ráborítjuk az egészre és sütőben átsütjük. (peremes edénybe, tálba tegyük)


Kategória: Tojásételek receptjei


A rakott gombás omlett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook