Lebbencsleves. recept

50 dkg krumpli
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 kisebb paradicsom
(télen 1 evőkanál lecsó)
10 dkg lebbencstészta
só
őrölt bors
őrölt paprika
A Lebbencsleves. elkészítési módja:
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, kevergetve kisütjük a zsírját, megpirítjuk rajta a tésztát és a hagymát is megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, egy liter vízzel felengedjük. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot és a kis kockákra vágott krumplit. Addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. dec. 18. 19:51
A lebbencsleves. elkészítési módja és hozzávalói.