Karalábé töltve recept
A Karalábé töltve hozzávalói:8 db fiatal karalábé
30 dkg darálthús
1/2 vöröshagyma
1 egész tojás
só, bors
Rántáshoz:
vaj
liszt
petrezselyem
Tálaláshoz tejföl
A Karalábé töltve elkészítési módja:
A karalábékat meghámozom, közepét kivájom és sós vízben puhára főzöm. A főzővízbe beleteszem a kivájt karalábédarabokat is. A darálthúst apróra vágott vöröshagymával együtt megdinsztelem. Sózom, borsozom, hozzáadom a tojást és jól összegyúrom. Megtöltöm a karalábékat. Petrezselymes vajasrántást készítek, melyet a karalábé főzővizével öntök föl. Beleteszem a felfőzött rántásba a töltött karalábékat + a darabokat és a zsenge levélkéket is. Ezeket összerottyantom. Tálalás előtt tejföllel meglocsolom, vagy a tejfölt is belekeverem a mártásba.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. dec. 14. 12:46
A karalábé töltve elkészítési módja és hozzávalói.