Sajtos karalábé recept
A Sajtos karalábé hozzávalói:karalábé
sajt
vaj
liszt
tej
só,bors
opcionális: tojássárgája
A Sajtos karalábé elkészítési módja:
Gyenge karalábékat megpucolva karikákra vágva sós vízben előfőzöm. A vizet lecsorgatva róla vajjal kikent lapos tűzálló edénybe rakosgatom. Míg fő a karalábé, elkészítem a besamel mártást, majd ráöntöm a zöldségre. Reszeltsajttal megszórom és sütőben pirosra sütöm.
Besamel arányai nálam:
diónyi vajhoz 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, só, bors. Lehet dúsítani 1 tojássárgájával is a mártást, ezt a főzés végén kell a már kész mártáshoz keverni, utána sütni.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. dec. 13. 11:12
A sajtos karalábé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.