Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sajtos karalábé recept

Sajtos karalábé recept

A Sajtos karalábé hozzávalói:
karalábé
sajt
vaj
liszt
tej
só,bors
opcionális: tojássárgája


A Sajtos karalábé elkészítési módja:
Gyenge karalábékat megpucolva karikákra vágva sós vízben előfőzöm. A vizet lecsorgatva róla vajjal kikent lapos tűzálló edénybe rakosgatom. Míg fő a karalábé, elkészítem a besamel mártást, majd ráöntöm a zöldségre. Reszeltsajttal megszórom és sütőben pirosra sütöm.

Besamel arányai nálam:

diónyi vajhoz 1 evőkanál liszt, 2,5 dl tej, só, bors. Lehet dúsítani 1 tojássárgájával is a mártást, ezt a főzés végén kell a már kész mártáshoz keverni, utána sütni.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sajtos karalábé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook