Kagylóleves recept
A Kagylóleves hozzávalói:25 dkg mirelit kagyló
fél póréhagyma fehér része
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tejszín
1 dl fehérbor
csipet kurkuma
só
bors
petrezselyem zöldje a díszítéshez
olívaolaj
A Kagylóleves elkészítési módja:
Olivaolajon megdinszteljük a karikára vágott pórét,és az apróravágott fokhagymát, majd felengedjük 1 liter vízzel. Felforraljuk leveszük a tűzről, és botmixerrel turmixoljuk. Vissza tesszük a tűzre, hozzá adjuk a kagylót, sózzuk, borsozzuk ,és egy negyed mokkáskanál kurkumát teszünk bele. Felforraljuk, beleöntjük a bort és a tejszínt,jól elkeverjük.Pár karika póréval és apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2015. dec. 8. 23:42
A kagylóleves elkészítési módja és hozzávalói.