Kagylóleves recept

A Kagylóleves hozzávalói:
25 dkg mirelit kagyló
fél póréhagyma fehér része
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tejszín
1 dl fehérbor
csipet kurkuma

bors
petrezselyem zöldje a díszítéshez
olívaolaj


A Kagylóleves elkészítési módja:
Olivaolajon megdinszteljük a karikára vágott pórét,és az apróravágott fokhagymát, majd felengedjük 1 liter vízzel. Felforraljuk leveszük a tűzről, és botmixerrel turmixoljuk. Vissza tesszük a tűzre, hozzá adjuk a kagylót, sózzuk, borsozzuk ,és egy negyed mokkáskanál kurkumát teszünk bele. Felforraljuk, beleöntjük a bort és a tejszínt,jól elkeverjük.Pár karika póréval és apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kagylóleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook