Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Ínyenc spenót recept

Ínyenc spenót recept

Az Ínyenc spenót hozzávalói:
1 cs. mirelit spenót (ennek megfelelő friss spenóttal természetesen még jobb)
20 dkg kalács
kevés cukor
2-3 dl főzőtejszín (10%-os), vagy 1 dl 30%-os habtejszín
só, fehérbors, frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma
tej
szükség szerint 1-2 ek. liszt


Az Ínyenc spenót elkészítési módja:
A spenótot nagyon kevés vízzel, kb. 1 ek. cukorral és ízlés szerint sóval párolni kezdjük. A kalácsot felszeletelve tejbe áztatjuk. Az átpárolt spenóthoz adjuk a tésztaszűrőn átpasszírozott (vagy robotgéppel péppé vert) kalácsot a tejjel együtt, hozzáadjuk a borsot, frissen reszelt szerecsendiót, finom péppé zúzott fokhagymát, és a kívánt mennyiségnek megfelelő tejet. Ha a kalácstól nem sűrűsödne be eléggé, tejben elkevert 1-2 ek. liszttel még behabarjuk, hogy homogénebb legyen. Ha szükséges, utánasózzuk, legvégül hozzáadjuk a tejszínt, de ezzel már épp csak egyszer forraljuk fel.


Kategória: Főzelékek receptjei


Az Ínyenc spenót elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook