Kelbimbó főzelék recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
300 kcal
0.5 kg kelbimbó (fagyasztott ha nincs más)
1.5 kis tejföl (12%os)
1 nagyobb fej v. hagyma
1 leveskocka
3 ek. olaj
só, bors
A Kelbimbó főzelék elkészítési módja:
A kelbimból felteszem forrni sós vízben 15 percre, fél úton belefakom a vízbe a leveskockát is. Forrás után a felét kiveszem a vízből. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, és az összeturmixolt fél adag kelbombót meg "pirítom" rajta. Aztán villával összemixelem a másik fél adag nagyjából ép állagú kelbimbóval, amiről elkészülés után természetesen leöntöttem a vizet. A nagy kavargatás közben ráöntöm a tejfölt, és megvárom, amíg össze nem rottyan péppé az egész. A nem fogyózók készíthetnek rá réntást is, de saját magával sűrítve is ugyanolyan finom :)
Sült virslivel fogyasztva isteni
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: 6a98b3b9fa, 2009. nov. 27. 11:57
A kelbimbó főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.