Anna sárgaborsó főzelékje recept


feles sárgaborsó,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
leves kocka vagy delikát
liszt,
olaj,
pirospaprika.
Az Anna sárgaborsó főzelékje elkészítési módja:
1 zacskó feles sárgaborsó, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, liszt, olaj, pirospaprika. A borsót megmosóm és este be ásztatom, kétszer annyi vízben felteszem főzni, belerakóm a sót, fokhagymát és a delikátot.Egy óra alatt puhára főzőm. Majd zsemleszínű rántást készítek, egy kávéskanálnyi pirospaprikát is teszek bele, vízzel felengedem s berántóm a sárgaborsót.
Lehet tejjel is csinálni a rántást ki ,hogy szereti.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: 3388f1d995, 2009. nov. 18. 17:05
Az anna sárgaborsó főzelékje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.