Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Anna Almás lepénye recept

Anna Almás lepénye recept

Elkészítési idő 50 perc

Az Anna Almás lepénye hozzávalói:
40 dkg liszt,
20 dkg vaj,
4 evőkanál cukor,
1 db sütőpor
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 dl tejföl vagy tej
A töltelékhez: 1 kg almából cukorral és fahéjjal készült almapüré ha édes az alma nem kell sok cukor.


Az Anna Almás lepénye elkészítési módja:
A lisztet a vajjal elmorzsolóm, hozzáadóm a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót, és annyi tejfölt , hogy jól gyúrható tésztánk legyen. Két cipót formálunk belőle, 1/2 órát pihentetem. Közben elkészítjük az almapürét. Majd az egyik cipót kinyújtóm, beleteszem az enyhén kivajazott lisztezett tepsibe, elsimítóm rajta az almapürét, majd beborítóm a másik tésztalappal. Tetejét egy tojás sárgájával kenem meg. Közép meleg sütőben előbb alsó, majd felső lángon megsütőm. Ha kihűlt, felszeletelem, és vaníliás porcukorral megszóróm.

Lehet mazsolát is a töltelékbe tenni.
Nem muszáj az almát meg párolni le reszelni be ízesíteni és mehet is a tészta közé...


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az anna almás lepénye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook