Karfiolmuszaka recept
A Karfiolmuszaka hozzávalói:10 személyre
1 kg karfiol,
sós víz,
zsiradék a forma kikenéséhez
Töltelék:
8 dkg zsiradék,
8 dkg vöröshagyma,
1 gerezd foghagyma,
60 dkg darált
sertés-vagy borjúhús,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyemzöld.
Öntet: 3 db tojás, 2 dl tejföl,
Bundához: 10 dkg liszt, 3 db tojás, étolaj a sütéshez
A Karfiolmuszaka elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira bontjuk, és sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Megmártjuk lisztben és tojásban, olajban kisütjük. A formát kikenjük zsírral, belerakunk egy sor karfiolt, erre egy sor tölteléket, megismételjük és betakarjuk a maradék karfiollal, tetejét leöntjük a mártással, majd sütőben átsütjük. Töltelék: Apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra darált húst és a zúzott fokhagymát, együtt megpirítjuk, meghintjük sóval és borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel. Felöntjük vizzel v. csontlével, és 20 percig pároljuk. Öntet: A tejfölben elkeverjük a három tojássárgáját. Besamellel is leönthetjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. febr. 28. 06:24
A karfiolmuszaka elkészítési módja és hozzávalói.