Újévi malacka recept
Az Újévi malacka hozzávalói:40 dkg finomliszt
15 dkg vaj
fél cs.sütőpor
2 tojás
10 dkg porcukor
kevés mazsola
Az Újévi malacka elkészítési módja:
A lisztben elmorzsolom a vajat, belekeverem a sütőport, a porcukrot és a tojássárgáját. Összegyúrom, majd lisztezett deszkán kb. fél cm-esre nyújtom. Pohárral malacfejeket szaggatok, majd egy kicsivel turcsi orrot. Ebbe két lyukat fúrok. Egymasra teszem őket. Ék alakot vágok felülre, a két szélét lehajtom fülnek. Szeme két mazsola. Megkenem felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kép a naplómban. Laczkó Tímea Karina 2015.12.31.
A harang a maradék tésztából született.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2016. jan. 10. 10:34
Az Újévi malacka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.