Sajtos-tallér recept
A Sajtos-tallér hozzávalói:25 dkg margarin
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kis tejföl
1 tojás
20 dkg reszelt sajt
só
őrölt kömény
A Sajtos-tallér elkészítési módja:
A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajtot is. Az egész keveréket elkeverem, s addig gyúrom, míg összefüggő szép tésztát nem kapok. Ha még túl száraz lenne, akkor kis tejföl adható még hozzá, de általában kell egy kis idő, míg a kezünk melegétől a margarin megpuhul és a tészta jó lesz. Előveszem a gofrisütőt és előmelegítem. Végül mandarin nagyságú tésztadarabokat teszek a sütőbe, és sárgásbarnára sütöm. Vigyázva, ne süljön túl. A sütőt jól összenyomom, hogy rendesen átsüljön. Megfelelően tárolva a sajtos napokig eláll.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2014. nov. 1. 16:26
A sajtos-tallér elkészítési módja és hozzávalói.