Babapiskótás mézes recept
A Babapiskótás mézes hozzávalói:Mézes laphoz : 1 tojás
5 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
5 evőkanál tej.
A Babapiskótás mézes elkészítési módja:
Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot ( kb. 30* 25 cm-es ) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő. Töltelék : 0.5 l tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük. 20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 20 dkg babapiskóta,1 meggy aroma. Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap. A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig.
Csak másnap szeleteljük mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szaffy12, 2016. jan. 11. 10:51
A babapiskótás mézes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.