Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Piskóta, ami nem esik össze! recept

Piskóta, ami nem esik össze! recept

Elkészítési idő 45 perc

A Piskóta, ami nem esik össze! hozzávalói:
5 tyúktojás
1 db vaníliás cukor
5 ek citromlé
10 ek finomliszt
10 ek kristálycukor
1/2 csomag sütőpor
zsírpapír


A Piskóta, ami nem esik össze! elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájával elkeverem a cukrot, a van.cukrot, végül a citromlét. Külön tálban összekeverem a lisztet a sütőporral. A fehérjét felvertem (én géppel szoktam), ha kész a sárgáját jól összekeverem a liszttel, malyd a fehérjét is hozzáadom. A sütőt közben már bemelegítettem 210 fokra. Mindjárt öntöm is a 20x30 cm-es zsírpapírozott tepsibe. Párszor a földhöz ütögetem, hogy a nagyobb buborékok kidurranjanak, így nem lesz hullámos a teteje. 15 percig sütöm 185 fokon, malyd 15 percet 210 fokon. Jóétvágyat hozzá!

- A citromlétől lesz finom zamatos.
- Tölteléknek rumpuncsos pudingport szoktam főzni 4 dl tejjel.
- Garantáltan jó recept, nekem sohasem esett össze!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A piskóta, ami nem esik össze! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook