Apró sajtos pogácsa recept
60 perc
Az Apró sajtos pogácsa hozzávalói:
* 50 dkg liszt
* 25 dkg Rama sütőmargarin
* 1 darab tojás
* 1 dl tejföl
* 1 tk só
* 15 dkg sajt
* 4 dkg élesztő
* 1 dl tej
* 1 darab kockacukor
Az Apró sajtos pogácsa elkészítési módja:
Minden alapanyag szoba hőmérsékletű legyen. Ezt a pogit nem lehet elrontani, olyan egyszerű és finom. Az alapanyagokat egy tálban összegyúrjuk. Ragadni fog, de kb 3 órát kell letakarva pihentetni és ezalatt megkel. Lisztezett deszkára borítjuk, tetejét is lisztezhetjük és 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, ne érjenek össze. A tetejüket tojássárgájával megkenjük és kb. 8-10 dkg reszelt sajttal megszórjuk. Sütőt előmelegítjük, kb. 20 percig 200-250 fokosra. A sütő közepére helyezzük a tepsit és alsó felső sütő állásban, szép pirosasra megsütjük. A pogácsát mindig forró sütőben kell sütni, mert sok benne a zsiradék.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: orsimaya, 2010. júl. 9. 10:50
Az apró sajtos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.