Hagymatorta (kelt tésztás) recept
60 perc
A Hagymatorta (kelt tésztás) hozzávalói:
Tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
1.5 - 2 dl tej
2 dkg élesztő
1 tk. só
csipet cukor
Töltelékhez:
50 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl
2 tojás
2-3 ek. olaj
1 tk. kömény
bors
só
A Hagymatorta (kelt tésztás) elkészítési módja:
Az élesztőt csipet cukorral édesített tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, beletesszük a sót, aztán a felfuttatott élesztőt, kidolgozzuk, megkelesztjük. Ezután 1 cm vastagságúra kinyújtjuk és egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk vele. ( A formát zsiradékkal kenjük ki előtte.) A hagymát karikákra vágjuk, 2-3 ek.olajon üvegesre pároljuk. A tejfölt a felütött tojásokkal , sóval, és a fűszerekkel, végül pedig a párolt hagymával elkeverjük, a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben kb. 30 perc sütést igényel.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 1e958693ca, 2008. okt. 18. 13:23
A hagymatorta (kelt tésztás) elkészítési módja és hozzávalói.