Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Hagymás, szalonnás, tejfölös, tepsis lepény recept

Hagymás, szalonnás, tejfölös, tepsis lepény recept

A Hagymás, szalonnás, tejfölös, tepsis lepény hozzávalói:
A tésztához:
35 dkg liszt
csipetnyi só, cukor
1,5 dl tej
25 g élesztő
5 dkg puha vaj
1 tojás

A töltelékhez:
1 kg vöröshagyma
20 dkg kolozsvári szalonna
2 dl tejföl
frissen őrölt bors (ízlés szerint)
egy evőkanálnyi friss, aprított rozmaring


A Hagymás, szalonnás, tejfölös, tepsis lepény elkészítési módja:
A meglangyosított tejbe belemorzsolom az élesztőt, csipet cukorral, liszttel, összekeverem, felfuttatom, majd a liszthez öntöm. Hozzáadom a puha margarint, a tojást, és robotgéppel jól kidolgozom. Ha kemény lenne a tészta, akkor egy pici tejet gyúrok még hozzá. Kétszeresére kelesztem. Amíg kel a tészta, addig elkészítem a tölteléket. A hagymát felkarikázom, a szalonna bőrét lehúzom, és apró kockákra vágom. Jó nagy serpenyőben pár percig pirítom a szalonnát, majd hozzá adom a hagymát. Közepes lángon kb. 15 percig párolom. Langyosra hűtöm. A tésztát 1/2 cm vastagra kisodrom, amit kivajazott tepsibe teszek. (gáztepsi a méret)Kb. 5 percet pihentetem. A kihűlt hagymához hozzákeverem a tejfölt, borsot, rozmaringot, és a tésztára kenem. Sózni csak akkor kell, ha nem elég sós a szalonna. A sütőt előmelegítem, légkeveréses sütőben 225 °C-on kb.15 perc alatt megsütöm. A ropogós tésztán a töltelék finom krémes lesz.

Ha csak szárított rozmaring van, abból egy csipet is elég.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A hagymás, szalonnás, tejfölös, tepsis lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook