Sacher torta (egyszerű) recept
70 perc
sok
A Sacher torta (egyszerű) hozzávalói:
50 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
20 dkg cukor
22 dkg liszt
8 tojás
2 cs. valíliás cukor
15 dkg sárgabaracklekvár
csipet só
A Sacher torta (egyszerű) elkészítési módja:
25 dkg csokit apróra tördelünk, a vajjal együtt vízfürdőn felolvasztjuk. A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, beleöntjük a megolvadt csokikát. Jól elkeverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük, a masszával óvatosan, hogy ne törjön, elkeverjük. Rászitáljuk a lisztet, és ezzel is óvatosan elkeverjük. 24 cm-es, zsírozott, lisztezett tortaformába öntjük, kb. 1 órán át sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.Azután kettévágjuk, baracklekvárral megtöltjük, és a maradék 25 dkg csokiból készült mázzal bevonjuk. Díszíthetjük egy kis tejszínhabbal is.
Mi van, hogy meztelenül esszük, mert a tésztája így is jó csokis, és nem is túl könnyű étel. Csokitojásból is kitűnő, de olyankor teszek bele 2-3 ek. kakaóport is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1e958693ca, 2008. jún. 1. 08:00
A sacher torta (egyszerű) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.