Sárvári csirke recept



1 feldarabolt csirke
10 dkg reszelt sajt
4 dl tejföl
8 dkg liszt
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál pirospaprika
1 kk. őrölt bors
1 kk. őrölt kömény
1 kk. majoranna
1 kk. só
A Sárvári csirke elkészítési módja:
A csirkedarabokat megsózzuk. A tejfölbe belekeverjük a reszelt sajtot. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, borssal, köménnyel, majorannával, belereszeljük a fokhagymát is. Ebben megforgatjuk a csirkedarabokat, majd tepsibe rakjuk őket. Rákarikázzuk a vöröshagymát, leöntjük a sajtos tejföllel és alufóliával letakarva közepes lángon kb. 45 percet sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, végül pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 1e958693ca, 2009. jan. 16. 07:49
A sárvári csirke elkészítési módja és hozzávalói.