Strudli (sváb étel) recept
60 perc
550 kcal
60 dkg liszt
4 tojás
0,5 dl olaj + sütéshez 4-5 dl
2.5-3 dl kefír
5-6 ek.cukor
1. cs vaníliás cukor
15 dkg szilvalekvár (vagy más, savanykás lekvár)
1 kk. só
A Strudli (sváb étel) elkészítési módja:
A tésztához a lisztet a tojások sárgájával, olajjal, 1 kávéskanál sóval, és annyi kefírrel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű, nem ragadós tésztát kapjunk. (Jól ki kell dolgozni!)Ezután 15-20 percet letakarva pihentetjük. Fél cm vastagságúra nyújtjuk. A töltelékhez a tojásfehérjét 5-6 ek. cukorral és 1 cs. vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tészta egyik felét megkenjük a lekvárral, a másikat a tojáshabbal (a szélekre ne tegyünk, mert majd nem ragad össze). Úgy hajtjuk félbe, hogy a töltelékek ne keveredjenek egymással. A széleket jól összenyomkodjuk, majd derelyemetszővel kb. 10x10 cm-es táskákra elvágjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Megtölthető kapros juhtúróval, vagy sós-borsos tört krumplival is.
A széleket jól össze kell nyomni, különben kifolyik a töltelék ( az olajban sült lekvár nem valami jószagú :-).
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 1e958693ca, 2008. dec. 8. 12:38
A strudli (sváb étel) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.