Ananászos rizssaláta recept
30 perc
Kalóriaszegény
330 kcal
1 doboz ananászbefőtt
10 dkg füstölt sonka
8 dkg rizs
1-1 zöld és piros húsú paprika
fél fej jégsaláta
fél szál póréhagyma, vagy 1 csokor újhagyma
2 dl tejföl
1 dl majonéz
1 ek. mustár
fél citrom
bors
só
Az Ananászos rizssaláta elkészítési módja:
A rizst megfőzzük. Az ananászt apróra vágjuk. A sonkát, és a paprikákat felcsíkozzuk, a pórét, vagy újhagymát karikára vágjuk, a jégsalátát összetépkedjük. A citrom kifacsart levét, a mustárt, és a majonézt, valamint az ananászbefőtt levéből 2 ek.-nyit beletesszük a tejfölbe, és jól elkeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Az öntetbe keverjük a többi hozzávalót, letakarjuk és hűtőben legalább 3 órát hagyjuk az ízeket összeérni.
Póré helyett elkészíthető vöröhagymával is, de ennek az íze intenzívebb, ebből csak egy kis fej felét szoktam apróra vágva beletenni a salátába.
Az ananászt és a főtt rizst is jól csepegtessük le!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 1e958693ca, 2008. okt. 19. 15:16
Az ananászos rizssaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.