Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Ananászos rizssaláta recept

Ananászos rizssaláta recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 330 kcal

Az Ananászos rizssaláta hozzávalói:
1 doboz ananászbefőtt
10 dkg füstölt sonka
8 dkg rizs
1-1 zöld és piros húsú paprika
fél fej jégsaláta
fél szál póréhagyma, vagy 1 csokor újhagyma
2 dl tejföl
1 dl majonéz
1 ek. mustár
fél citrom
bors



Az Ananászos rizssaláta elkészítési módja:
A rizst megfőzzük. Az ananászt apróra vágjuk. A sonkát, és a paprikákat felcsíkozzuk, a pórét, vagy újhagymát karikára vágjuk, a jégsalátát összetépkedjük. A citrom kifacsart levét, a mustárt, és a majonézt, valamint az ananászbefőtt levéből 2 ek.-nyit beletesszük a tejfölbe, és jól elkeverjük. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Az öntetbe keverjük a többi hozzávalót, letakarjuk és hűtőben legalább 3 órát hagyjuk az ízeket összeérni.

Póré helyett elkészíthető vöröhagymával is, de ennek az íze intenzívebb, ebből csak egy kis fej felét szoktam apróra vágva beletenni a salátába.
Az ananászt és a főtt rizst is jól csepegtessük le!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az ananászos rizssaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook