Húsos fánk recept
A Húsos fánk hozzávalói:A tésztához:
40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 tojássárgája
5 dkg margarin
2-3 szem főtt burgonya
Töltelékhez:
40 dkg darálthús
1 db vöröshagyma
1 EK olaj
öröltbors
pirospaprika
bazsalikom
só
A Húsos fánk elkészítési módja:
A lisztet a margarinnal, a megfuttatott élesztővel,tojássárgájával,főtt áttört krumplival csipetnyi sóval, és annyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Majd langyos helyre teszem és a duplájára kelesztem. A darálthúst,nagyon finomra vágott vöröshagymát, olajon megpiritom,ráteszem a pirospaprikát,és fűszerezem, puhára párolom, majd zsirjára piritom. A megkelt tésztát vékonyan kinyujtom, és nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatom, minden korongra teszek egy-egy kávéskanálnyi húst, félbehajtom, szélüket összenyomom,és forró olajban pirosra sűtöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. máj. 21. 08:38
A húsos fánk elkészítési módja és hozzávalói.