Kókusztejes csirke chilivel recept
A Kókusztejes csirke chilivel hozzávalói:8 db csirke alsó- vagy felsőcomb
4 dl kókusztej
2 dl víz vagy tej
1 kávéskanál őrölt chili
1 kávéskanál őrölt gyömbér
Himalája só
durvára darált színes bors
fél csokor friss petrezselyem és koriander
1 evőkanál kókuszzsír
A Kókusztejes csirke chilivel elkészítési módja:
A csirkecombokat megmosom, bőrüket eltávolítom. Sózom, borsozom, és felolvasztott kókuszzsíron (vagy olajon) hirtelen megsütöm, hogy kérget kapjanak, és az értékes húsnedvek bennük maradjanak. Ráöntöm a vizet vagy a tejet, a kókusztejet, hozzáadom a chilit és a gyömbért, elkeverem. Lefedve puhára párolom a kókusztejben a csirkehúst. Főtt jázminrizzsel tálalom, és a tányéron megszórom apróra vágott korianderrel és petrezselyemlevéllel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. máj. 19. 09:29
A kókusztejes csirke chilivel elkészítési módja és hozzávalói.