Gombás szoljanka recept
A Gombás szoljanka hozzávalói:80 dkg fejes káposzta
25 dkg gomba
10 dkg savanyú uborka
5 dkg paradicsompüré
2 dl tejföl
10 dkg vöröshagyma
2 evőkanál olaj
3 dkg zsemlemorzsa
1 db babérlevél
édesítőszer
só
A Gombás szoljanka elkészítési módja:
A legyalult káposztát megsózzuk, és az olajon a felszeletelt hagymával együtt megpároljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzátesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, pár csepp édesítőszert. A szeletekre vágott gombát megfőzzük. Amikor az kész, hozzákeverjük az apróra vágott uborkát. Egy tűzálló tálba beletesszük a káposztakeverék felét, ráöntjük a gombát, betakarjuk a káposzta másik felével. A tetejét megtejfölözzük, zsemlemorzsával meghintjük, és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. máj. 14. 05:22
A gombás szoljanka elkészítési módja és hozzávalói.