Eperkrémes labdácska fahéjsziruppal recept
Az Eperkrémes labdácska fahéjsziruppal hozzávalói:A tésztához:
45 dkg liszt
2 dl langyos tej
6 evőkanál cukor
3 dkg élesztő
csipet só
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
2 csomag epres pudingpor
8 dl tej
cukor
A sziruphoz:
6 evőkanál víz
6 evőkanál cukor
2 evőkanál fahéj
Az Eperkrémes labdácska fahéjsziruppal elkészítési módja:
Az élesztőt pici cukorral a tejben elmorzsolva felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összedagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezalatt megfőzzük pudingot. A megkelt tésztát 4 részre vágjuk, majd henger alakúra sodorjuk, és 6 részre vágjuk. A darabokból gombócokat formálunk, és sütőpapíros tepsire tesszük, majd hideg sütőbe toljuk, bekapcsoljuk a sütőt, és nagy lángon sütjük pirosra. Mikor kész, nagylyukú fecskendővel pudingot fecskendezünk tölteléknek a sütikbe. A szirupot felfőzzük, majd a sütire locsoljuk. Megszórhatjuk porcukorral is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. máj. 10. 17:31
Az eperkrémes labdácska fahéjsziruppal elkészítési módja és hozzávalói.