Citrom leves recept

A Citrom leves hozzávalói:
3 dkg vaj
5 dkg liszt
2 nagycitrom
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
2 dl tejszinhab
pár szelet piskóta vagy fehérkenyér


A Citrom leves elkészítési módja:
A vajat felovasztom, a lisztet hozzáadom,és 1.7 l vizet,beledobom a vékonyan megmámozott citromhéjat,a levével és 10 percig főzőm. Közben a tojásoksárgáját a cukorral habosra keverem, majd hozzá öntöm a citrom átszürt levet, visszahelyezem a lángra de nem szabad, hogy felforrjon nehogy a tojás kicsapodjon. Tejszinbabbal és kicsit piritott piskota kockákkal vagy kenyérkockákkal tálalom. Akár hidegen vagy melegen fogysztható.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A citrom leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook