Vertperec recept
A Vertperec hozzávalói:3 tojás
3 EK olvaszott zsír
2 EK cokor
1 Ek rum
csipet só
1 vaniliáscukor
liszt
2 tojássárgája
1/5 dl tej
A Vertperec elkészítési módja:
A fenti anyagokat annyi lisztel, hogy rétes tészta keménységü legyen, összeállitjuk, félóráig verjük sodróféval. Azután vékony csikokat készitünk belőle,és pereceket, vagy nagyobb karikákat formálunk. Lobogó forró vízben kifőzzük, mig fel jön. A tojássárgákat elkeverjük a tejjel és a megfőtt tésztát belemártjuk, azután kizsirozott tepsibe tesszük és szép pirosra megsütjük. Porcukorral meg hintve tálalajuk.
A recept 100 éves.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. ápr. 21. 08:22
A vertperec elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.