Sonkásgombóc recept
A Sonkásgombóc hozzávalói:25 dkg füstölt főtt sonka
50 dkg liszt
2 tojás
1 piritott zsemlekocka
só
2-3 dl tejfől
A Sonkásgombóc elkészítési módja:
A lisztből,tojásból készitsünk egy galuskatésztát a főtt sonkát aprókockára vágjuk, és a zsemlekockával összekeverjük, majd a tésztába keverjük. Felteszünk 4 liter vizet forrni sóval, és evőkanálal beszaggatjuk a a tésztát, majd ha feljöttek a gombocok még főzzük 4-5 percig /készithetünk egy próbát, egyet ketté vágunk/ Majd kiolajozott lábasba kiszedjük, és tejfőllel leöntve forrón tálalajuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. ápr. 15. 12:11
A sonkásgombóc elkészítési módja és hozzávalói.