Sajtos, párizsis, tejfölös papucs recept
A Sajtos, párizsis, tejfölös papucs hozzávalói:A tésztához:
50 dkg liszt,
15 dkg zsír/ vagy 1 dl étolaj,
5 dkg élesztő,
3 dl tej,
1 ek. cukor,
1 ek. só
A töltelékhez:
10 dkg párizsi,
1 kis pohár tejföl,
10 dkg sajt,
fél fej vöröshagyma,
só,
bors
A Sajtos, párizsis, tejfölös papucs elkészítési módja:
A tejben elkeverjük a cukrot, majd langyosítjuk. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóiból a párizsit, a sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (Én 1 tk. sót, és negyed tk. borsot teszek rá). A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha a tészta megkelt, alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből. Átlós sarkait egymásra helyezzük. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Szabina00, 2012. dec. 10. 14:34
A sajtos, párizsis, tejfölös papucs elkészítési módja és hozzávalói.