Almás lepény candidásoknak recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Almás lepény candidásoknak hozzávalói:
80 dkg alma reszelve,
50 dkg tönkölybúza liszt,
25 dkg sárgarépa reszelve,
1 dl olaj a gyúráshoz,
4 ek olaj a mázhoz,
2 ek olaj a tepsi kikenéséhez,
3 és fél deci víz,
1 db citrom leve,
1 ek fahéjpor,
1 mk szegfûszeg,
1 mk kanál borkôpor (gyógyszertárban kapható kálium-hydrogén-tartaricum néven),
1 mk szódabikarbóna
Az Almás lepény candidásoknak elkészítési módja:
A sárgarépát lereszeljük, a szódabikarbónát és a borkôport forrásban levô vízbe tesszük, megkavarjuk és beleöntjük a sárgarépa közé. Hozzáadjuk a lisztet, a citrom levét, az 1 dl olajat. A felfuttatáshoz felhasznált víz megmaradt részével lágy tésztát gyúrunk. Egy órát pihentetjük. A nyújtódeszkát zabkorpával vastagon terítjük és a tészta felét kinyújtjuk, majd nyújtófára feltekerjük és a tepsibe tesszük. Elôzôleg a tepsit kikenjük. Az almát a fahéjjal, szegfûszeggel elkeverjük, ráterítjük a tésztára, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és az alma tetejére tesszük. Ha kisült a tészta, a 4 ek olajjal és a 4 kk karobporral mázat készítünk és márványosan a tetejére csurgatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. nov. 13. 07:33
Az almás lepény candidásoknak elkészítési módja és hozzávalói.