Túróscsuszás rétes katicám módra recept

20 dkg csuszatészta
só, olaj, 25 dkg túró
2 dl tejföl
1 tojás
1 csokor finomra vágott kapor (ha nem szereted elhagyható)
1 csomag (8 lapos réteslap)
nem fogyózóknak: 10-15 dkg füstölt szalonna (elhagyható, de nem érdemes)
A Túróscsuszás rétes katicám módra elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd leszûrjük. A zsírjában megforgatjuk a már kifôzött csuszatésztát, majd belekeverjük a a tejfölt, túrót, kaprot, meg a felvert tojást a kisütött szalonnával együtt. A kapros-túrós tésztát kiolajozott kisebb formában 2 réteslapra ráhalmozzuk, és a megmaradt réteslapokkal befedjük. A tetejét olajjal, vagy tejjel megkenjük, és forró sütôben pirosra sütjük. Melegen, hidegen egyaránt finom.
Én dupla mennyiségbôl szoktam csinálni, és feltekerem mint a rétest, persze ilyenkor több réteslap kell. Eddig még mindig sikert aratott. Néha pörkölt mellé köretnek adom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. szept. 22. 08:26
A túróscsuszás rétes katicám módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.