Rozsos cipóm lenmaggal recept
180 perc
A Rozsos cipóm lenmaggal hozzávalói:
55 dkg búzaliszt
15 dkg telj. kiő. rozsliszt
2 ek egész lenmag
3/4 kocka élesztő
2 kism. só
1 kism. cukor
1 ek ecet
1-2 ek olaj
1 kk. sikér
tojás a megkenéshez
3 dl langyos víz
A Rozsos cipóm lenmaggal elkészítési módja:
Mindent beleteszek a kenyérsütő üstjébe,dagasztás-kelesztés program a gépen.Mikor kész, lisztezett deszkán kicsit megnyomkodom,megformázom belőle a cipót.Sütőpapírral bélelt tepsin, konyharuhával letakarva meleg helyen kelesztem fél órát,utána lekenem a felvert tojással, és előmelegített sütőben 50-55 percig sütöm 180 fokon. Rácson hagyom kihűlni teljesen.
Ha nincs kenyérsütő, dagasztógéppel, robotgép dagasztó karjaival vagy kézzel is dagaszthatjuk.
Ebben az esetben dagasztótálban lefedve, vagy egy mély edényben kelesztjük, míg duplájára nő.(kb 60-80 perc)
Kép található a kenyeres naplómban.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. ápr. 16. 11:18
A rozsos cipóm lenmaggal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.