Paleos piskótám almával és meggyel recept
45 perc
A Paleos piskótám almával és meggyel hozzávalói:
6 tojás
8 púpozott ek.darált dió vagy mandula
1 kk citromlé vagy reszelt citrom héja
3 ek édesítő (ízlés szerint)
vanília vagy aroma
meggy a mélyhűtőből
1 hámozott reszelt alma
1 marék mazsola
fahéj
A Paleos piskótám almával és meggyel elkészítési módja:
Szétválasztom a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjéből kemény habot verek.A sárgájába belekeverem az édesítőt, a vaníliát, a citromot és a diót. az almát összekeverem a fahéjjal.Óvatosan beleforgatom a fehérjét és sütőpapírral kibélelt kör alakú tortaformába teszem.Rárakom a meggyet és az almát, egy picit belenyomkodom a meggyet a belsejébe. 180 fokra előmelegített sütőben kb fél órát sütöm.(tűpróba)
Az alaprecept a paleos oldalakról származik, azt változtattam meg egy kicsit.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. ápr. 15. 09:59
A paleos piskótám almával és meggyel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.