Aszaltszilvás finom falatok recept
Az Aszaltszilvás finom falatok hozzávalói:(8 személyre)
40 dkg aszaltszilva, mag nélkül
20 dkg tejszínes krémsajt
1 kiskanál reszelt citromhéj
4 ek tejszín
4 kifli
Az Aszaltszilvás finom falatok elkészítési módja:
Az aszaltszilva felét egy éjszakára kézmeleg vízbe áztatjuk. A megpuhult szilvákat lecsöpögtetjük. A szilva másik felét finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot, a tejszínt, reszelt citromhéjjal ízesítjük, és simára keverjük. A kifliket fölkarikázzuk, és az aszaltszilvás krémsajttal vastagon megkenjük, a tetejére pedig egy-egy puha szilvaszemet tűzünk fogpiszkálóval. Tálra rendezve máris kínálhatjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. dec. 14. 20:18
Az aszaltszilvás finom falatok elkészítési módja és hozzávalói.