Karfiolos egytálétel recept
60 perc
A Karfiolos egytálétel hozzávalói:
1 kisebb fej karfiol
1 zöldpaprika
1 kisebb fej hagyma
15-20 dkg rízs
só, vagy vegeta
bors
olaj
reszelt sajt
tejföl
A Karfiolos egytálétel elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, egy kis olajon megfuttatom, hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát, tovább dinsztelem. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a rízst, kicsit még kevergetem, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a rízst. A karfiolt kis darabokra vágom, sós vízbe felteszem főni. Miután megfőtt a karfiol tűzálló tálba teszem felét, rá kerül a főtt rízs, majd a következő adag karfiol. Aki szereti rakhat hozzá karikára vágott virslit, vagy kockára vágott párizsit is. A tetejét megszórom reszelt sajttal. Az egészet beteszem előre melegített sütőbe, amikor a sajt elolvadt a tetején kész az étel. Tálaláshoz lehet tejfölt is adni. Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: moni1978, 2008. dec. 13. 14:32
A karfiolos egytálétel elkészítési módja és hozzávalói.