Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel recept

Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel recept

Elkészítési idő 40 perc

A Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel hozzávalói:
Busa v.amur v.lazac szeletek
só,vegeta,bors,halfüszer keverék,hagyma krémek,pirosarany,tejföl
rizsköret, (készítését is leirom)


A Busa, amur, lazac szeletek rizskörettel elkészítési módja:
Margarinnal kikent tepsibe lerakjuk a halszeleteket, sózzuk,vegetával,borssal, halfűszerrel megszórjuk, majd hagymakrémmel,pirosarannyal apró pettyeket rakunk rá és a szeletek tetejére símítunk 1-1 evőkanál tejfölt.Lefedve 25-30 percig sütjük. Köret: apróra vágott z.hagymát petrezselyem zöldet,sárgarépa karikákat és a rizst kevés zsiradékon(olaj,rama) megpirítjuk,majd felengedjük 3-szoros víz mennyiséggel,ízesítjük (só,bors esetleg leveskocka), hozzáadunk egy kisüveg gombát, egy maréknyi csemege kukoricát, kb.20 percig fedő alatt főzzük, majd hagyjuk ,hogy "kifujja" magát. Készíthetünk még hozzá uborka salátát is. Jól néz ki és finom. Közismerten ezek a halak száraz húsúak, ezen segít a tejföllel való párolás, sütés.

Ha valamelyik ízesítő összetevő hiányzik ,nem tragédia.Ez olyan "maximum"amit leírtam.45perc alatt kész!
Egészséges!


Kategória: Halas ételek receptjei


A busa, amur, lazac szeletek rizskörettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook