Libamell sütőtökpürével recept
A Libamell sütőtökpürével hozzávalói:4 db libamell
1 csipet tengeri só
1 csipet egész fekete bors
1 marék rozmaring
1 dl extra szűz olívaolaj
10 dkg vaj
1 db sütőtök
1 marék snidling
1 dl tejszín
1 db citrom
A Libamell sütőtökpürével elkészítési módja:
A libamell bőrét vágjuk be sakk tábla szerűen. Ezután hintsük meg sóvak és borssal. Aprítsuk össze a rozmaringot,majd facsarjuk ki a citrom levét . A citrom levet keverjük ki olívaolajjal ,az aprított rozmaringgal és egy csipetnyi sóval és fektessük bele a libamell szeleteket. Akár egy napig is állhat a pácban a libamell. A sütőtököt vágjuk darabokra és szedjük ki a magját. Rakjuk tepsire ,meghintjük sóval és előmelegített sütőben 175 fokon süssük meg. Ha megsült a sütőtök,akkor távolítsuk el a héját. Alaposan törjük össze,majd kevés vajjal és tejszínnel habosítsuk ki.Finomra vágott snidlinggel és sóval,borssal ízesítsük. Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen melegre és fektessük bele a libamelleket a bőrös felükkel lefelé. Süssük addig így a húst még szépen megpirul a bőre,majd fordítsuk meg és süssük meg szép pirosra a másik felét is. Közben locsolgassuk a kisült zsiradékkal. Tálaláskora a vékonyra szeletelt húst a sütőtökpürére tálaljuk. Meglocsolhatjuk még egyszer a hús zsiradékával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. okt. 19. 16:31
A libamell sütőtökpürével elkészítési módja és hozzávalói.